Ifjúsági cserék

menorca

2015 nyarán Olaszországba és Spanyolországba is alkalmunk volt elvinni pesterzsébeti és alsózsolcai cirkuszcsoportjaink leglelkesebb tagjait. A korábbi években Isztambult és  Liverpoolt is megjárták csoportjaink. Felejthetetlen élmények ezek.

Social Circus Show Camp, Menorca

Spanyolországban Menorka szigetén törtöttünk egy csodálatos hetet az Acirkaos szervezet jóvoltából 5 pesterzsébeti fiatallal. Az egy hét alatt számos foglalkozáson vettek részt a fiatalok más szociális cirkusz csapatokkal együtt, akik Olaszországból, Belgiumból, Dániából, Finnországból, Katalóniából és persze Menorkáról érkeztek. A hét végére egy egy órás előadást is összeállítottunk a fiatalokkal, amit nagy sikerrel mutattunk be Maon városának középkori erődítményében.

The Box – Social Circus Show Camp from acirkaos on Vimeo.

St. Art Youth Exchange, Tortona

Olaszországban Tortona városában pedig a La Fenice szervezet fogadott minket egy hétre, ahova 4 alsózsolcai és két budapesti zsonglőrrel érkeztünk. Rajtunk kívül spanyol, finn, ír és olasz fiatalok is vettek még részt a programon, akikkel jó barátságok alakultak. Az egy hét alatt sok játékos foglalkozás volt zsonglőr, akrobatika, bohóc témában, de volt festékháború is, és a hét végén a városban zajló cirkuszfesztiválon fel is lépett a az egész csapat.

 

5